Väsby Atletklubb

Vår tävlingsverksamhet

Klubben har aktivt tävlande i styrkelyft och tyngdlyftning på olika nivåer. Alla personer som är intresserade av att tävla är varmt välkomna till oss.

Läs också vår tävlingspolicy som gäller för samtliga licensierade oavsett idrott:

Så tävlar du för klubben

För att tävla för Väsby AK behöver du först bli medlem i föreningen. Du behöver sedan komma ner till klubben och träna vid några tillfällen så vi får lära känna dig. Innan din första tävling behöver du delta på en tävlingsgenomgång. Tävlingsgenomgång ordnas för nya lyftare 1-2 veckor innan tävling.

Du behöver även göra den digitala anti-dopingutbildningen ”Ren vinnare”. Diplomet mailar du sedan till vasbyatletklubb@gmail.com.

Genomför utbildningen på Ren vinnares webbplats

Innan tävlingen behöver du en tävlingslicens. Du betalar in kostnaden för tävlingslicensen till Swish: 1236879340. Märk inbetalningen med namn + tävlingslicens. Den som är idrottsansvarig söker licensen åt dig innan tävlingen.

Serietävlingar sker normalt fyra gånger per år för både styrkelyft och tyngdlyftning. Serietävlingarna i styrkelyft brukar hållas på klubben och serietävlingarna i tyngdlyftning brukar ske på annan klubb. Den som är idrottsansvarig tar upp anmälningar innan tävling och ser till att du får plats. Information kring tävlingar brukar annonseras i vår Facebook-grupp. Har du frågor eller funderingar går det bra att maila till vasbyatletklubb@gmail.com eller prata med idrottsansvarig.