Väsby Atletklubb

Johanna Bergström, ordförande 

Jag har varit medlem på klubben sedan 2019 och började tävla i styrkelyft i samband med det. Mig ser du ofta svära över bänk, pusta över böj och jubla över ett markpass. Jag bangar sällan på en utmaning, speciellt inte om jag tror att jag kan vinna den. 

Jag är utbildad barn och ungdomstränare i styrkelyft och håller gärna individuella pass också. 

Att sitta i styrelsen är ett roligt uppdrag då man får vara med och driva sporterna framåt samt arbeta för vår fina klubb och gemenskap. Föreningslivet är viktigt och jag ger gärna tillbaka för allt som det har gett mig genom åren.  

Tuomas Pyhäjärvi, vice ordförande 

Jag har ett smeknamn tatuerat på axeln, den som vill veta vad det står får gärna fråga.

Jag har varit medlem på klubben sedan 2015 och tävlar i tyngdlyftning. Min bästa övning är omvänd hängande bänkpressdrag med paus på GHD, be mig gärna visa hur det går till. 

Förutom att vara stark är jag också grym på gitarr och flera andra instrument. 

Jag har gått steg 1 i tyngdlyftningstränarutbildningen. 

Jag sitter i styrelsen för att det ger mig möjligheten att engagera mig i en sport som jag känner stor passion för samtidigt som jag bidrar till att främja sporten och dess utövare. Genom mitt engagemang i styrelsen kan jag även bidra till att utveckla föreningens verksamhet och göra den mer attraktiv för våra medlemmar. Dessutom kan jag utveckla ledarskapsfärdigheter och få möjlighet att arbeta tillsammans med andra likasinnade. 

Eddie Jonsson, kassör 

Jag är aktiv inom styrkelyft. 

Påminn mig gärna om att skriva lite mer om mig själv :).

David Nordin , sekreterare

Jag är aktiv inom styrkelyft. 

Påminn mig gärna om att skriva lite mer om mig själv :).

Jonathan Arvidsson, ledamot

Jag är aktiv inom styrkelyft. 

Påminn mig gärna om att skriva lite mer om mig själv :).

Emma Engdahl, ledamot

Aktiv domare inom tyngdlyftning..

Påminn mig gärna om att skriva lite mer om mig själv :).

Björn Nilsson , suppleant

Hej! Jag heter Björn Nilsson är 58 år bor i Målilla och invald som suppleant i styrelsen för  Väsby AK.

Där jag blev medlem 1982 och sen har jag varit medlem till och från beroende på flyttar kors och tvärs i landet. Gjorde tävlingsdebut i styrkelyft för klubben 1987 och tävlade fram till 1990 då jag flyttade från Stockholmstrakten, satt även i styrelsen som sekreterare från 1988 – 1990. Kom tillbaka till klubben 1995 och gjorde comeback – 96 och satt i styrelsen fram till 2000 som vice ordförande. Sen var det dags för utflykt igen men kom tillbaka 2006. 

Blev även tävlingscomeback detta år, satt som ordförande från 2007 – 2013, Satt även i  Stockholms TF`s styrelse från 2007 – 2019 och i Svenska tyngdlyftningsförbundet från  2013 – 2016. Har nog gjort en ca. 100 tävlingar för Väsby i SL och OL, mina främsta meriter Är J-DM SL guld 1988 klass 67,5, senior DM SL guld 2007, veteran SM SL silver 2007 och  2016, Veteran SM OL guld 2023, Guldcoach lag SM veteraner 2009 och 2010, veteran EM  sexa 2015 och nia på veteran VM 2016. Har även varit internationell domare i OL kat. 1. 

Och nu är jag tillbaka i styrelsen för fjärde gången efter några års frånvaro. 

 Björn Nilsson 

Johnny Boman-Andersson, suppleant

Jag är aktiv inom styrkelyft, påminn mig gärna om att berätta mer om mig själv :).